Bambus tapete su ekološki ukrasni materijal napravljen od prirodnog bambusa. U centru bambus tapeta se koriste obrađene trake od prirodnog bambusa. Okrajčene daske mogu biti različite širine, što proširuje mogućnost uređenja enterijera. Daske od bambusa zalepljene su na podlogu od tkanine. U zavisnosti od vrste, bambus tapete koriste spoljni ili unutrašnji deo bambusa. Spoljni sloj bambusa ima povećanu čvrstoću i ima karakterističnu strukturu. Kod bambus tapeta izunutra se brusi traka. Po pravilu one su dodatno lakirane da poboljšaju operativne sposobnosti. Bambus pozadina se sastoji od platna, tkanine. Kao osnova za bambus krpu koristi se tehnička gaza na koju se lepe trake od bambusa Širina bambus traka je od 2mm do 17mm. Širina rolne bambus tapete je 120cm.

Bambus tapete dolaze u rolnama dužine 15m u raznim dezenima. Poledjina tapete je tekstil koji povezuje bambus lamele (letvice). Debljina tapete u zavisnosti od dezena varira izmedju 3 i 4mm-a. Tapeta je savitljiva do te mere da se sa lakoćom mogu i obložiti stubovi prečnika od 6cm-a. Površina bambus tapete je lakirana i posle lepjenja ne zahteva nikakvu finalnu obradu. Održavanje tapete je lako i čiste se klasičnim putem kao i svaka stolarija (mokra krpa, pronto, itd).

Bambus tapete se mogu podeliti u dve različite vrste:

Bambus tapeta izrađena od bambus letvica sa unutrašnje strane debla i bambus tapete izrađene od bambus letvica sa spoljne strane debla bambusa. Bambus tapete napravljene od unutrašnjeg dela debla bambusa vam omogućava da površinu obradite lakovima različitih boja. Tapete od unutrašnjeg dela bambusa se mogu podeliti u tri vrste: prirodna, karbonizovana i venge boja. Letvice od bambusa se tretiraju bistrim lakovima.

Bambus tapete

Karbonizirana mreža dobija boju zagrevanjem bambusa u komorama na visokoj temperaturi. Kao rezultat, bambusova prostirka dobija jednoličnu braon boju po celoj debljini daske. Po pravilu bambus tapete se lakiraju kako bi imale što čvrsću strukturu, kako bi bile otpornije na habanje. Od bambus tapete sa lakoćom možemo da napravimo takozvanu bambus ploču koja se formira tako što bambus tapetu zalepimo na neku stolarsku ploču (medijapan , sirova iverica , itd). Dobijene ploče su dekorativne i zbog lakirane površine bambus tapete nema finalne obrade posle lepljenja. Svi lepkovi koji se koriste u drvenoj industriji se mogu primeniti kod lepljenja bambus tapeta za ploču.

Bambus tapete zauzimaju glavno mesto u uređenju enterijera i smatraju se ekološkim, laganim i veoma pogodnim za rad. Ukoliko želite da uredite kuću u modernom stilu bambus tapeta će predstavljati odlično rešenje. Najčešće se postavljaju samo na delove zida. Sa njima možete da postignete efekat toplo hladnog. One odišu toplotom pojavljuju se u više bija, najčešće boje su prirodna boja bambusa, braon svetla i tamna, zelenkasta,sa njima možete lepo dekorisati i dečiju sobu. Savet je da dečija soba nebude u potpunosti obložena bambus tapetama. Veoma su pogodne za hodnike u kojima može pored estetske imati i korisnu funkciju zaštitu zidova od habanja. Bambus tapete se veoma lako održavaju, postojane su. Mogu se koristiti i paneli od bambus tapeta dobijaju se lepljenjem na medijapan različitih debljina. Bambus panele možete koristiti kao vrata ormara ili kao neku vrstu pregrade.

U današnje vreme kada na tržištu imamo veliki broj veštačkih materijala koji mogu čak i da zamene u potpunosti prirodne materijale veoma je dobar osećaj pronaći nešto prirodno i okrenuti se prirodi i onome što nam ona može ponuditi. Bez obzira na šata se opredelite imajte na umu da je priroda tu uvek za nas i da je trebamo poštovati.

Ako ste zainteresovani za kupovinu bambus tapete posetite našu stranicu proizvoda sa dezenima i cenama KLIKOM OVDE. Sve naše proizvode šaljemo i putem kurirske službe.