Rezbarene lajsne (lajsne u duborezu)  se koriste već vekovima u stolarstvu ali samo u proteklih nekoliko desetina godina su dobili na popularnosti pojavom mašinskih obradjenih lajsni koji pružaju izuzetnu preciznost, konstantan kvalitet i niske cene. Drvene rezbarene lajsne dolaze u raznim širinama i dezenima tako da pored klasičnih motiva kao što su bivolje oko ili pletenica možete i pronaći moderne dezene. Upravo moderni dezeni omogućavaju da se lajsne koriste i van kruga stilskog nameštaja.

Ako želite da poručite rezbarene lajsne od drveta online to možete učiniti i u internet prodavnici Hoba.rs.

katalog rezbarenih drvenih lajsni

Pogledajte katalog lajsni klikom OVDE.

Rezbarene letve ili lajsne se u stolarstvu mogu koristiti na razna mesta:

- Kant traka za oblaganje ivica nameštaja. Savitljivost same lajsne omogućava da se kantuju i lučni komadi nameštaja. Lepjenje lajsne se može uraditi sa kontakt lepkom ili klasičnim lepkovima koje se koriste u stolarstvu.

drvene lajsne rezbarene od drveta

Rezbarena drvena lajsna

- Aplikacije za ormare , bibloteke , police , itd. Tehnika lepjenja drvene lajsne je ista kao i kad se koristi za kantovanje. Lep efekat možemo postići ako za rezbarenu lajsnu napravimo sa frezerom kanal (nut) u kome će lajsna izgledati kao sastavni deo nameštaja i da je izrezbarena iz njega.

rezbarena drvena aplikacija lajsna stap

aplikacija od rezbarene drvene lajsne

- Oplemenjivanje kuhinjskih ili plakarnih vrata (frontova).Kod gotovih frontova drvena lajsna se geruje i lepi na obradjenu površinu kontaktnim lepkom dok kod frontova koje se tek izradjuju prepuručuje se frezovanje kanala koji će da ugosti lajsnu i tako postići kompaktniji izgled. Na slici levo se vidi kuhinjski front dekorisan sa kockastim lajsnama koji je po završetku farbanja patiniran.

kuhinjski front od hrasta i bukve

Drveni front od masiva sa rezbarenim aplikacijama unikatni

drveni front od masiva sa rezbarenim unikatni lajsnama


- Rezbarene lajsne se mogu vrlo efektivno koristiti i u vanjskim uslovima ka što je ovaj portal. Obratite pažnju da lepak koju koristite za lepjenje lajsni bude vodootporan.

Drveni portal , ulaz u zgradu drvena ulazna vrata


Pogledajte katalog lajsni klikom OVDE.


Ako želite da kupite drvene lajsne iz kataloga to možete učiniti u našem maloprodajnom objektu u Temerinu ili da poručite preko telefona. U tom slučaju lajsne se šalju sa kurirskom službom koja stiže na vašu adresu u roku od 24h. Plaćanje se vrši pouzećem (plaćate kurirskoj službi pri preuzimanja robe).

Za više informacije pozovite 021/843-712 svakog radnog dana od 07-16h.

Informacije i slike koje se nalaze na našoj internet stranici se mogu slobodno kopirati, samo dodajte izvor ili naziv naše web stranice.