Trsku koju koriste za popravku stolice nazivaju pod raznim imenima, kao što je španska trska, tonet trska , ratan trska , pletena trska , itd. Svakako je potrebno razlikovati ratan trsku i takozvanu špansku trsku jer dok španska trska služi za oblaganje sedećih površina i maske za radijator dotle ratan trska je namnjena isključivo za dekorativne svrhe. Kod izrade ovih materijala se koristi ista trska samo što kod ratana se iskorišćava unutršnjost trske dok kod španske trske se koristi spojni deo trske koja je manje dekorativna ali je mnogo jača.

Ako želite da poručite špansku trsku i ratan trsku online to možete učiniti i u internet prodavnici Hoba.rs.

Španska trska se uglavnom koristi kod zamene sedeće površine ili naslona tonet stolica, ali se sve češće koristi kod izrada maski za radiator ili ispuna kuhinjskih frontova. Španska trska je potpuno prirodna i može da se tonira (bajcuje) ako se za to pokaže potreba. Dolaze u rolnama ukupne dužine 15,24m od čega sečemo na dužine koju zahteva klijent. Ako želite da se informišete o tehnici zamene španske trske na thonet stolicama kliknite OVDE.

Španska trska


Šifra
Širina rolne  
Cena Din/m  
Kvalitet
Španska trska i tonet materijal
TH-1/2-45-N
45 cm
3100 Din
Normal
TH-1/2-45-S
45 cm
3400 Din
Superior
TH-1/2-50-N
50 cm
---
Normal
TH-1/2-60-N
60 cm
4190 Din
Normal
TH-1/2-60-S
60 cm
4580 Din
Superior
TH-1/2-90-N
90 cm
8930 Din
Normal
TH-5/8-90-D
90 cm
--- Din
Dekor

Kod kupovine cele rolne odobravamo popust u visini od 10%.

Objašnjenje kvaliteta:

'Superior' klasa (I klasa) je namenjena onima koji traže najbolju i najizdržljiviju trsku. U većini slučajeva se koristi kod popravke tonet stolica sa španskom trskom.

Klasa 'Normal' po izgledu i karakteristikama izgleda identično 'Superior'-u ali je malo slabija zato se preporučuje za one površine gde se neće sedeti na njemu. Najviše se koristi kod maski za radijatore i kao uložak u ramove kuhinjskih frontova.

'Dekor' klasa je po izgledu različita od prethodne dve klase , više je izbeljena (pogodnija za bajcovanje, toniranje i farbanje) i pletenje niti je redje. Cena je mnogo konkurentnija od ostalih klasa. Nije dovoljno jak da se montira u tonet stolice kako bi se sedelo na njemu ali je odlična alternativa 'Normal klasi' kao uložak u razne drvene okvire. Vizulenu razliku izmedju "superior" , "normal" i "dekor" kvaliteta možete da pogledate Klikom ovde.

___________________________________

Ratan trska je gusto pletena trska predvidjena za dekoraciju. Uglavnom se koristi kod izrade nameštaja (kuhinjski frontovi, ispuna za vrata, filunzi, zidna obloga, itd.) Prirodni sastav trske omogućava da se koriste lepkovi i bajčevi koji se koriste u drvenoj industriji. Ako se pokaže potreba pre bajcovanja možemo vam poslati besplatan uzorak.

Ratan trska

Šifra
Širina nita (mm)
Širina rolne (cm)
Cena Din/m
Ratan trska od rattana
RA-5-60-N (I klasa)
5 mm
60 cm
2150 Din
RA-5-90-N (I klasa)
5 mm
90 cm
3850 Din
RA-3,5-60 (I klasa)
3 mm
60 cm
2060 Din
RA-3,5-90 (I klasa)
3 mm
90 cm
3680 Din
RA-3,5-60 (II klasa)
3 mm
60 cm
1250 Din
RA-3,5-90 (II klasa)
3 mm
90 cm
--- Din

Kod kupovine cele rolne odobravamo popust u visini od 10%.


Ako želite da kupite špansku ili ratan trsku to možete učiniti u našem maloprodajnom objektu u Temerinu ili da poručite preko telefona. U tom slučaju trska se šalje sa kurirskom službom koja stiže na vašu adresu u roku od 24h. Plaćanje se vrši pouzećem (plaćate kurirskoj službi pri preuzimanja robe).

Za više informacije pozovite 021/843-712 svakog radnog dana od 07-15h.

Informacije i slike koje se nalaze na našoj internet stranici se mogu slobodno kopirati, samo dodajte izvor ili naziv naše web stranice.