Drvo je prirodan, plemeniti materijal koji u potpunosti zadovoljava ekološke standarde i kao takvo predstavlja idealan materijal za izradu drvene galanterije. Drvna galanterija je veoma rasprostranjena ni jedan segment doma se nemože zamisliti bez drvene galanterije. Naša firma u ponudi imamo veliki izbor drvene galanterije.

U drvenu galanteriju kod nas spadaju drvene nogice za nameštaj kao i drvene noge za stolove, ručice i kugle, dekorativne i rezbarene lajsne, drvene rešetke za radjator maske, rezbareni ukrasi duborezi, bambus roletne, intarzije. Drvo od koga izrađujemo drvenu galanteriju je bukva, jasen, hrast , lipa, egzota i bambus. Nogice, ručice, kugle i pokrivne kapice se izrađuju od bukve, jasena i hrasta. Ukrasi,duborezi se izrašuju od lipe, bukve iegzote. Lajsne su uglavnom od bukve I egzote. Rešetke za radjator maske su izrađenje odbambusa. Roletne se takođe izrađuju od bambusa.

Kada nas neko pita kako bi mogao da unese prirodu u svoj dom, predlažemo mu da poseti nas i pogleda našu drvenu galanteriju. Puna je prirodnih materijala, ako su vam potrebne bambusroletne, nešto prirodno da vas zaštiti od sunca i učini dom ušuškanim tu smo. Ukoliko želite da sakrijete dosadne stare radjatore koji se ne uklapaju u stil vašeg doma uz konsultaciju sa majstorom u našoj drvenoj galanteriji možete videti bambus rešetku za radjator masku ili samu špansku trsku koju majstori zaista uspešno mogu da stave u ram maske za radjator izaista lepo pokriju nešto sto je do tada žargonski rečeno "štrčalo".

Drvena galanterija

Stilske nogice mogu da upotpune svaki dom možete ih dodati komodama. Svojm izgledom će sigurno privući paznju ljubitelja dobrog ukusa, ovakvu drvenu galanteriju koriste mnogi stolari kako bi uredili nečiji dom. Nogice mogu da se postavljaju i na krevet, kauče, dvosede, trosedeu zavisnosti od toga šta je potrebno promeniti.

Sa našom velikom ponudom drvenih nogu za stolove, sigurno ćete pronaći nešto sto vam odgovara. Bilo da želite rustični stil ili nesto moderno ili pak prefinjeno. Nijedna kuhinja se ne može zamisliti bez drvenih lajsni, koje svojim rezbarenim izgledom daju određenu crtu nameštaju. Svaka rustična kuhinja mora imati bar koju lajsnu na svojim vratancim. Sigurno se sećate starog bakinog kredenca sa svim tim detaljim koji nas vraćaju u detinjstvo. Danas su vam dostupni mnogobrojni ukrasi u okviru nase drevene galanterije rezbarenih ukrasa i duboreza. upravo na takvim kredencima ćete videti i drvene ručice koje ukoliko su dotrajale možete pronaći u našem katalogu drvene galanterije za ručice i kugle. Mnogi delovi nameštaja komoda ili kreveta mogu da budu ukrašeni sa drvenim kuglama koje nanizane jedna na drugu uz to različitih veličina mogu da izgledaju zaista lepo.

Možda ste se pitali šta su to male tračice različitih šara, u kategoriji drvene galanterije možeteih pronaći pod nazivom intarzije. One su dužine jednog metra sa različitim šarama. Često se koriste u dekoraciji nameštaja, one se mogu koristiti još i u proizvodnji nakita kod izrade minđuša, narukvica. Intarlije su tanki furnirni umetce nastali obradom trupaca različitih vrsta drveta. Reč intarzija je arapskog porekla i u prevodu označava "umetanje".