Drvo je tako plemenit materijal, ukoliko ste ljubitelj prirode sigurno ćete želeti da je unesete u svoj dom. Male sitnice mogu da vas usreće i učine vaš dom lepšim. Tako nešto sitno na vašem nameštaju su i ručice. Svojim izgledom mogu da obogate izgled svake kuhinje, komode ili ormara. Ručice mogu da budu različite veličine i izgleda od standardnih dugmića do duguljastih ručica. Drvo od koga se izrađuje je bukva, jasen i hrast. Ručice su fino obrađene i spremne za farbanje, ukoliko želite da se vidi drvo od koga je izrađena dovoljno je da se prelakira bezbojnim lakom. Drvena ručica može da obeleži kuhinjske elemente svojim estetskim izgledom.

Ukoliko se zagledate u komodu vaše bake videćete sa koliko je stila i ljubavi urađena. Svaki mali detalj daje joj onu pravu lepotu pa ste sigurno zapazili i te male ručice i možda po koju kuglu u nizu koja daje osećaj da je pred vama element od punog drveta baš onakav kakav je samo vredna ruka iskusnog majstora mogla da uradi i ukleše trag. Mi vam našom tradicijom i iskustvom možemo ponudite veliki izbor drvenih ručica koje mogu da se uključe u svaku kuhinju bez ograničenja.

Ručice za nameštaj

U današnje vreme je sve više prisutan dekupaž kutija i odrđenih fiokica za odlaganje, svaki fino obrđeni element u dekupažu može biti obogaćen i odgovarjućom neophodnom ručicom. Kako bi određeni element imao i svoju funkcionalnu ulogu potrebno je nešto praktično što će pomoći da fiokica i poklopac budu otvoreni. Tako male i lepe stvarčice takođe ukrašavaju vaš dom. Bez obzira šta će biti odloženo u nju, da li određena uspomena ili praktična stvar.

Mnogi arhitekti će vas posavetovati da ukoliko želite da sačuvate određeni element ili napravite novi od masiva da će lepše biti drvene ručice nego plastične. Ražličite dužine ručica i njihovi oblici će vam pomoći da se lakše opredelite za onaj model koji vam najviše odgovara.

Kod ručica je veoma bitno da su i funkcionalne, da svojim oblikom budu lake za korišćenje. Kod toga treba da vodite računa da se prilagode vašoj šaki kako bi ih lakše koristili. Takođe treba da se vodi računa i kod održavanja ručica svakako da su jednostavnije ručice lakše za održavanje. Kada govorimo o veličini ručice ukoliko se radi o većim fiokama na njih je potrebno staviti dužu ručicu kako bi bila lakša za korišćenje. Postoji mogućnost da se na širim fiokama postave i po dve ručice. Ručice na fiokama se postavljaju horizontalno a na elementima vertikalno ali to nije isključivo pravilo.

Ručica za nameštaj od drveta

Montaža ručica je veoma jednostavna ručice se montiraju na osnovu šrafa koji prolazi kroz fioku i ulazi u ručicu. Kod pojedinih ručica postoji samo jedno mesto za šrafljenje dok kod određenih modela postoje dva mesta za šrafljenje, sve zavisi od modela ručice. Dugmići imaju obicno jedno mesto za štafljene dok su dugulaste ručice isključivo sa dva mesta za šrafljenje.

Bilo kakvu opciju da odaberete nećete pogrešiti. Stilovi su različiti kao i potrebe svakoga od nas stoga uvek uživajte u onome za čega se odlučite.

Pogeledajte naš asortiman ručica za nameštaj sa slikama i cenama.